HTML

Így futok én

Friss topikok

Címkék

Rózsafüzér

2013.10.29. 15:31 ZsKati

Imádságra, Istennel való kapcsolatunk ápolására időt találni nem is olyan egyszerű feladat. Összekapcsolni mindezt a futással, furcsa lehet azoknak, akik a sportban csak a szenvedést látják, de ha képesek vagyunk ilyenkor is egyfajta meditatív állapotba kerülni, akkor sok mindent meg lehet tapasztalni - az ignáci szemlélődéssel összekapcsolt  futásaimról korábban írtam itt és itt.

A rózsafüzér, mint imádság egy meditatív jellegű ima. Sokan csak a monotóniát látják benne, ami megkérdőjelezhetetlen, de pontosan az imádságok ismétléséből adódó a monotónia az, ami segít eljutni abba az állapotba, hogy el tudjunk szakadni a földi dolgoktól. Nem csak az 53 eldarált Üdvözlégyről szól, hanem annak időtlenségéről, és arról,hogy Istenre emelve a tekintetünket meg tudjuk-e nyitni a szívünket.

rózsafüzér.jpeg

Ma futás közben mondtam el egy rózsafüzért. Nem először már, így tudtam, hogy icipici technikai segítségre lesz szükségem (bevallom, nem tudom fejből rózsafüzér-titkokat), illetve már azt is tudtam, hogy melyik rózsafüzérem az, ami méretben és kialakításban is megfelelő erre a célra.

Elindulni és ráhangolódni, gyorsan és zökkenőmentesen ment. Nem tudom, a külvilág mit észlelt abból, hogy én most csak testben vagyok jelen, többen rám köszöntek... nem is emlékszem, sikerült-e legalább visszaintenem, de persze ez nem is számít. A tér és az idő megszűnt, nem számított, hogy hányadik kilométernél járok, hogy milyen a tempóm, és az sem, hogy mit gondolnak rólam azok, akik látnak vagy hallanak.

Őszintén feltárulkozni és Vele lenni, egészen különleges élmény volt, most is, mint mindig.

4,76 km 30:56.46 (avg 6:30 min/km, HR 140)

3 komment

Címkék: ima rózsafüzér Isten

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfutoken.blog.hu/api/trackback/id/tr1005604861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Taxina 2013.10.29. 17:05:04

.... és amikor meditatív állapotban futsz, milyen környezetben futsz? Kell e figyelned pl. forgalomra? Vagy a receptoraink (-id) eleve úgy vannak "beállítva", hogy egy potenciális veszélyhelyzet előtt lelkileg is visszatérsz a világba?

iramszarvas 2013.10.29. 19:25:29

„icipici technikai segítségre lesz szükségem”

mp3-lejátszó?

ZsKati 2013.10.29. 20:18:22

@iramszarvas: a technikai segítség a kis puska a rózsafüzér-titkokkal :-)
hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%B3zsaf%C3%BCz%C3%A9r#A_r.C3.B3zsaf.C3.BCz.C3.A9r_titkai

@Taxina: nem kell forgalomra figyelni, vagyis csak időnként (bicikliút vagy laktanya), meg kell tanulni a környezetet kizárni és a perifériára helyezni
süti beállítások módosítása